Zi plina pentru parlamentari: ora 12 dezbaterea cazului Trasculescu, ora 13 dezbatere privind bugetul multianual al UE 2014-2020

 

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, convoaca marti la ora 13, sedinta de plen reunit, in care primul ministru Victor Ponta va vorbi despre pozitia Romaniei la reuniunea Consiliului European, cu privire la bugetul multianual al Uniunii Europene 2014-2020.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a facut un apel de de prezenta la vot pentru cazul Trasculescu incepand cu ora 12. Referitor la bugetul multianual, Zgonea  a afirmat ca este posibil ca Parlamentul sa adopte pe  tema o Rezolutie sau o Hotarare.

“Vreau sa fac un apel la toti deputatii si senatorii care sunt inca in exercitiul mandatului, maine sa vina la ora 12:00 la Camera Deputatilor si la ora 13:00 la plenul reunit pentru a-si exercita dreptul de vot si de a participa la aceasta dezbatere extrem de importanta. (…) Cred ca este oportuna aceasta dezbatere si am acceptat ca premierul sa isi prezinte punctul de vedere cu privire la cadrul bugetar multianual 2014-2020, iar partidele politice parlamentare să poata participa la dezbatere. Cred ca o dezbatere in Parlament este binevenita. Este obligatia fiecarui deputat si senator, care in acest moment are mandat, sa arate ca aceasta institutie (Parlamentul -n.r.) functioneaza si apara interesele Romaniei. (…) Am speranta ca Parlamentul va adopta o Hotarare sau o Rezolutie pe aceasta tema. Sper ca vom avea cvorum si vom putea lua o decizie dupa punctul de vedere pe care primul ministru il va exprima. Este un buget important si noi vrem ca Romania sa nu sufere ca nu ne-am exprimat un punct de vedere”, a spus acesta.

Presedintele Camerei Deputatilor, a mai declarat ca pasii legali pentru adoptarea unei Hotarari sau Rezolutii, trebuiesc indepliniti, astfel ca va fi nevoie ca un parlamentar sa propuna supunerea la vot a respectivului proiect de Hotarare sau Rezolutie.

Totusi, daca Hotararea sau Rezolutia va fi propusa si in final votata, nu va putea fi impusa presedintelui Romaniei, ci va avea un caracter de recomandare .

Zgonea a mai precizat ca Romania nu este singura tara in care Parlamentul se reuneste pentru a formula recomandarea pentru reprezentatntul tarii la Consiliul European, aratand ca mai multe tari au procedat asa , incepand cu cel britanic, precizeaza Agerpres.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie