Ponta nu saboteaza formarea echipei de specialisti, care-l va insoti pe Basescu la Bruxelles;Leonard Orban, Luminita Odobescu si consilierii de stat de la Finante si Agricultura vor fi “expertii cu laptop”

 

Luni, premierul Victor Ponta, a declarat ca anumiti specialisti din cadrul Guvernului, vor face parte din delegatia care il va insoti pe presedintele Traian Basescu la Bruxelles, la solicitarea acestuia.

Astfel ca, ministrul Afacerilor Europene- Leonard Orban, consilierul de stat-Luminita Odobescu si consilierii de stat de la Finante si Agricultura vor fi cei care vor face parte din delegatia presedintelui.

Ponta a subliniat ca in aceasta problema,fiind vorba de bugetul UE 2014-2020, interesele Romaniei sunt mai presus decat disputele personale sau electorale, comentand ca n-o sa-l saboteze pe presedinte, desi el era mai indreptatit sa participle la negocieri: „Guvernul este cel care negociaza pentru ca in toate tarile europene este cel care se ocupa de buget, de aceea merg premierii la Consiliul European. La noi vrea presedintele sa mearga. Asta e. Eu sunt – cum e cine cedeaza – ca să fie mai bine pentru tara. Dl presedinte nu avea pe nimeni care sa se priceapa. Mi-a cerut si am fost imediat de acord – nu era vorba sa-l sabotez, sa nu-i dau oameni”.

Ponta a mai spus ca cei pe care i-a delegat (Luminita Odobescu si Leonard Orban), au experienta de un an in negocieri, posteaza Agerpres.ro.

Saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu a declarat, ca la Consiliul European de la Bruxelles nu-i trebuie ministri politici, ci o echipa formata din experti cu laptop, care sa-i asigure expertiza tehnica, el aratand ca este capabil sa poată acoperi partea politica.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie