Modificarea esalonarii la plata a impozitelor

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 772 din data de 15 noiembrie 2012 a fost publicata Legea nr. 209/2012 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Legea aproba OG nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si a OUG nr. 29/2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata, cu unele modificari, dintre care mentionam:

1. Pentru calcularea impozitului pe mijlocul de transport, noua lege face diferentierea intre vehiculele inregistrate si cele inmatriculate, stabilindu-se in mod distinct modul de calcul al impozitului pentru  vehiculele inregistrate (de ex. utilaje folosite in lucrari de contructii, agricole etc.).

Aceste modificari vor intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2013.

2. OG nr. 30/2011 instituie posibilitatea acordarii de esalonari la plata pentru obligatiile fiscale administrate de ANAF, pentru o perioada de cel mult 5 ani, in conditiile stabilite de ordonanta.

Noua lege introduce o exceptie in ceea ce priveste perioada de esalonare, in sensul ca pot beneficia de esalonarea la plata obligatiilor fiscale pe o perioada de 7 ani contribuabilii care au datorii fiscale mai mari de 300 milioane lei.

3. In situatia acordarii de esalonari la plata, actul normativ extinde exceptia de la constituirea garantiilor aplicabila institutiilor publice si pentru autoritatile administrative autonome.

4. Se modifica procentele de valoare suplimentara a garantiilor de la max. 32% la max. 16% din sumele esalonate la plata.

 

juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie