Basescu anunta sustinerea negocierilor la bugetul UE 2014-2020,considerand ca utilizarea de veto aduce singularizarea statului roman

 

In conferinta de presa, sustinuta de presedintele Traian Basescu, astazi (marti), acesta a declarat ca interesul Romaniei este sa negocieze bugetul UE pe 2014-2020, afirmand ca dace se pleaca cu idea de veto, Romania va ramane in afara negocierilor.

„Interesul Romaniei este sa negocieze. Repet, interesul Romaniei este sa negocieze bugetul 2014-2020. Daca plecam cu ideea de veto si-l si anuntam, suntem in afara negocierilor. Nu ne mai cauta nimeni si vor vedea la urma daca ne asumam veto-ul sau nu”, a subliniat Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca negocierile au fost deja incepute intre state, cautandu-se aliante si solutii la problema taierilor din fonduri:   „Sigur ca noi am inceput aceasta negociere, stim grupurile care au un punct de vedere care ne convine pe PAC (Politica Agricola Comuna), un punct de vedere care ne convine pe Coeziune. Alte detalii nu sunt posibile in acest stadiu. Lucram la cautarea de aliante si de gasirea de solutii la nivelul UE”.

Amintind faptul ca intreaga Uniune Europeana este in criza economica, Basescu a atras atentia si asupra singularizarii statului roman, in cazul utilizarii veto-ului, considerand ca in acest fel Romania va avea numai de pierdut.

„Sa stiti ca ar fi state donatoare care ar fi bucuroase sa vada un veto de la un stat beneficiar si nerealizarea unei intelegeri. Iar cei care spun ca este bine sa punem un veto ii rugam sa isi aduca aminte de aritmetica din I-IV si sa faca socotelile: cat pierdem daca punem un veto si nu se ajunge la un compromis legat de buget”, a adaugat Basescu, citat de Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie