Windows 8 pierde teren in fata iPad si Macintosh

 

Un studiu realizat recent in Statele Unite aratz ca cei mai multi dintre utilizatorii de Windows au aflat de recent lansatul Windows 8, insa putini si-ar schimba actualul sistem de operare pentru a trece la cel mai nou produs de la Microsoft.

Mai mult, o treime dintre utilizatorii de Windows 7, Windows Vista si Windows XP ar achiziţiona un produs realizat de Apple, daca ar fi sa-si schimbe actualul calculator.

Trebuie reamintit ca Windows 8 vine cu o interfata noua si fluida, o gama larga de aplicatii accesibile odată cu deschiderea Windows Store si disponibile in întreaga lume pe mai mult de 1.000 de PC-uri si tablete certificate Windows 8. Acesta  este disponibil in doua variante de licentiere, Windows 8 si Windows 8 Pro.

Din studiul realizat de Avast reiese ca 6 din 10 americani au aflat de lansarea Windows 8, insa, din totalul respondentilor (utilizatori ai produselor Microsoft), numai 9% si-ar cumpara un calculator care sa opereze cel mai recent produs Microsoft. 70% dintre acestia prefera sa pastreze actualul sistem de operare: 65% – Windows 7, 22% – Windows XP si 8% – Windows Vista.

La numai cateva zile de la lansarea Windows 8, CEO-ul Steve Ballmer a anuntat că Microsoft a vandut deja 4 milioane de pachete Windows 8.

Studiul condus de Avast contazice, in schimb, entuziasmul lui Ballmer. 16% dintre utilizatorii pachetelor Windows planuiesc sa renunte la actualul calculator, insa dintre acestia, 30% vor sa treaca la un iPad, iar 12% la un Macintosh

Capital.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie