Recursul in dosarul Camatarilor Sibieni se judeca marti la ICCJ

 

Dosarul „camatarilor sibieni” a ajuns vineri la Înalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce joi, cinci din cei sapte inculpati au depus recurs împotriva deciziei Curtii de Apel Alba Iulia.

Instanta din urma a dispus masura arestarii preventive pentru 29 de zile, pentru toti cei sapte barbati.

Potrivit site-ului portal.just.ro, împotriva deciziei de arestare preventiva au depus recurs Damian I. Dumitru, Constantin Cornea, Bogdan Florin Jucan, Nicolae Sandru si notarul public Razvan Marginean. Astfel ca, din grupul celor sapte, Bucur Daniel Iliut si Ion Tanciu nu au mai atacat cu recurs decizia Curtii de Apel Alba Iulia.

Solutionarea recursului

În fapt, dosarul s-a mutat la Bucuresti pentru ca solutionarea recursurilor este de competenta ÎCCJ.  Finalizat joi, dosarul de înselaciuni, santaj si camatarie cu un prejudiciu de un milion de euro a fost trimis de catre Curtea de Apel Alba Iulia la ÎCCJ. Acesta, cu numarul unic 1058/57/2012, a ajuns la Înalta Curte de Casatie si Justitie vineri. Desi are o limita de distribuire a deciziei de doua-trei zile, instanta suprema putea oferi chiar vineri, dupa ora 14, o solutionare. Însa, cel mai probabil judecarea recursului învinuitilor din „dosarul camatarilor” va fi amânata pentru ziua de luni. „A intrat astazi. S-ar putea sa se dea o solutionare dupa ora 14. Are distribuirea în doua-trei zile, dar nu este obligatoriu sa dureze atât, pentru ca este vorba despre un recurs la arestare preventiva”, a declarat grefierul Rodica Alvadanei, din cadrul ÎCCJ, pentru Turnul Sfatului.
Potrivit site-ului  ICCJ, recursul se va judeca marti, 20.11.2012. Conform procedurii, inculpatii trebuie sa fie prezenti la recurs si, conform Cpp, ei au ultimul cuvant inaintea luarii deciziei judecatorilor.

Cereau garantii imobiliare

În acest caz, 17 persoane sunt învinuite ca au facut parte dintr-o grupare infractionala „specializata” în camatarie, violente fizice si înselaciuni. Dintre cele 17 persoane, 15 au fost aduse, luni, 12 noiembrie 2012, la audieri la DIICOT Alba. Dintre cele 15 petsoane, sapte au primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Pâna în acest moment, au fost identificate 15 victime ale gruparii infractionale, pe care învinuitii din „dosarul camatarilor sibieni” le-au împrumutat cu sume de bani în valuta. Pentru sumele împrumutate, acestia solicitau si încasau dobânzi saptamânale sau lunare între 10 si 50 la suta. Pentru a se asigura ca îsi primesc banii înapoi, membrii gruparii îsi obligau victimele sa constituie garantii imobiliare, aici intervenind unul dintre notari, deoarece la Biroul Notarial al acestuia se întocmeau majoritatea documentelor.

turnulsfatului.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie