Dosarul fraudelor bancare: cei zece raman in arest

 

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins vineri recursul celor 10 persoane implicate in dosarul fraudelor bancare la decizia prin care au fost arestate preventiv de magistratii Tribunalului Calarasi, astfel ca acesta vor ramane in arest preventiv.

Magistratii i-au ascultat vineri pe inculpatii Adrian Ruse, Florian Rasuceanu, George Radu, Victor Fotache, Ionel Matei, Adrian Botev, Nicolae Moga, Florian Lazar, Dorel Cristescu si Niculina Tanase, care au cerut cercetarea in libertate si impunerea unei masuri mai blande, cum ar fi interdictia de a parasi tara. Judecatorii Tribunalului Calarasi au emis pe 3 noiembrie mandate de arestare preventiva de 29 de zile pe numele a zece persoane implicate in dosarul fraudelor bancare.

Procurorii DIICOT au efectuat pe 1 noiembrie 50 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu, la locuintele si societatile comerciale ce apartin membrilor unei grupari formate din 48 de persoane, printre care si angajati ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Procurorii au reţinut 33 de persoane, acuzate de inselaciune si spalarea banilor, printre acestea aflandu-se Claudiu Cercel, vicepresedinte BRD si Florian Dragoa Diaconescu, fost general DIE (Directia de Informatii Externe).

In schimb, Aurel Saramet (foto), suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, va fi cercetat in libertate.

Gruparea era specializata in obtinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totala a prejudiciului produs ridicandu-se la 22 de milioane de euro.

Agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie