Transelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere

 

Acţionarii Transelectrica (TEL) au ales joi un nou Consiliu de Supraveghere (CS), numit provizoriu, din care face parte şi fostul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri Lucian Isar.

Schimbările au fost făcute pentru a asigura o mai bună coordonare a activităţilor în vederea creşterii eficienţei acestora„, se arată într-un comunicat al Transelectrica transmis joi Bursei de Valori Bucureşti.

Ceilalţi membri ai noului CS, aleşi prin vot cumulativ, sunt Dan Voiculescu (administrator al firmei Argus Constanţa), Petrişor Ovidiu Artopolescu (fost manager la Microsoft România şi fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, funcţie din care a demisionat în septembrie), Adrian Gheorghe Costin (director în Autoritatea Naţională a Vămilor), Dumitru Pârvulescu (secretar general adjunct în Ministerul Economiei, arestat în sepembrie pentru 24 ore într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de mită), Gabriel Gheorghe Gheorghe (fost comisar superior al Gărzii Financiare Sibiu, care în iulie l-a înlocuit pe fostul şef al OPSPI în CA al Transelectrica) şi Radu Bugică (fost director pentru România al fondului SigmaBleyzer, care a preluat Covalact).

Mandatele acestora sunt valabile patru luni. Valoarea asigurării de răspundere profesională a membrilor provizorii ai CS a fost stabilită la suma totală de 10 milioane lei.

Transelectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, iar acţiunile companiei sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie