Ministrii acuzati de ANI, raman in functie pana la finalizarea anchetelor

 

Cei trei ministri acuzati de catre Agentia Nationala de Integritate de incompatibilitate vor urma procedurile legale pentru a-si dovedi nevinovatia si nu vor mai ocupa functii publice decat daca exista o decizie legala in acest sens, a declarat premierul Ponta, dupa discutia cu presedintele Basescu.

„Cei trei ministri urmeaza calea prevazuta de lege pentru a-si dovedi eventual nevinovatia. In masura in care pe cale legala se constata incompatibilitatea lor, evident nu vor mai ocupa o functie publica”, a spus Ponta, intrebat de jurnalisti daca in intalnirea de la Palatul Cotroceni a discutat cu presedintele Traian Basescu si despre scrisoarea primita recent din partea acestuia.

El a precizat ca acest raspuns este cunoscut si de presedintele Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a precizat, luni, ca in cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare in legatura cu cei patru membri ai Executivului acuzati de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de incompatibilitate, mentionand ca viza „si o eventuala remaniere”.

Cei patru membri ai Executivului acuzati de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop si Dan Mihalache, ultimul fiind schimbat in aceasta saptamana din functie.

Premierul Victor Ponta a sustinut atunci ca a decis eliberarea lui Dan Mihalache de la SGG (Secretariatul General al Guvernului), deoarece functia acestuia are un caracter strict administrativ, din care nu poate exprima pozitii publice si a aratat ca a fost deranjat de declaratia acestuia privind parteneriatul strategic cu SUA.

Ponta a precizat totodata ca nici nu va urma o remaniere in urma declaratiilor presedintelui.

Mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie