CE cere Guvernului corectii de 25% pe mai multe axe din programele presuspendate

 

Guvernul a primit din partea MAEur corecțiile financiare cerute de Comisia Europeană pentru cele patru programe presuspendate și pentru POS Mediu, cele mai mari corețtii fiind de 25%.

Ministerul Afacerilor Europene a transmis Guvernului o nota referitoare la măsurile necesare pentru reluarea plăților in cadrul programelor operaționale presuspendate.

În nota sunt trecuţi În revista paşii care trebuie urmaţi pentru reluarea plăților și anume: implementarea măsurilor cu caracter general și a celor specifice, corespunzător recomandărilor din scrisorile Comisiei, evaluarea pozitivă a Autorității de Audit asupra rezultatelor implementării acestor măsuri și transmiterea catre CE a confirmarii funcționarii sistemului de management și control, pecum și solutionarea problematicii corecțiilor propuse de Comisie.

Pentru Programul Operaţional Regional, Axele prioritare 1,3 şi 5, Comisia a prevăzut o rată de corecţie de 10%, care va fi aplicată tuturor contractelor de achiziţie publică lansate înainte de octombrie 2011. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Axa prioritară 2 a POS Creşterea Competivităţii Economice. Pe Axa 3, corecţia este mult mai drastică – de 25% -, iar în cazul Axei 4 CE cere o reducere de 5%.

În ceea ce priveşte Programul pentru Dezvoltarea Resurselor Uamane (POSDRU), procentul corectiv este de 25% pentru cererile de rambursare plătite beneficiarilor, dar neincluse în declaraţii şi de 5% pentru cererile de rambursare procesate pe noile proceduri, dar care au fost evaluate pe vechile proceduri.

Pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, care a scăpat de presuspendare, CE a prevăzut o corecţie de 10% pentru toate contractele a căror achiziţie publică a fost lansată înainte de octombrie 2011.

Pentru Programul Operațional Sectorial Transport, propunerea CE vizează un procent corectiv de 25%, aplicat pentru contractele de achiziţie publică lansate înainte de octombrie 2011, pentru contractele de achiziţie publică gestionate de CNADNR, finanţate din Axa prioritară 1 şi de CN-CFR, finanţate din toate Axele.

amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie