Seminar mediere: Medierea in contextul reformei legislative

 

Asociatia Birourilor de Mediere din Dâmbovita, în parteneriat cu Tribunalul Dâmbovita, organizeaza în data de 16 noiembrie 2012, în Biblioteca Tribunalului Dâmbovita, Seminarul ” Medierea in contextul reformei legislative„.

Scopul seminarului este de a informa cu privire la:
–    elementele de noutate în materie de mediere, reglementate de Legea 115 din 4 iulie 2012, care modifica si completeaza Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator;
–    prevederi conexe medierii continute în dispozitiile Ordonantei de Urgenta nr. 51 din 21 aprilie 2008 privind ajutorul public judiciar în materie civila.

În cadrul reuniunii vor fi aduse în atentia participantilor aspecte legate de obligativitatea informarii privind medierea si avantajele acesteia, particularitati ale procesului de mediere în cazurile de „divort cu copii”, medierea în cauze penale, procedura necontencioasa de încuviintare a acordurilor de mediere, acordarea ajutorului public judiciar pentru plata onorariului mediatorului, relatia judecator – mediator în contxtul noilor reglementari legislative.

La acest eveniment sunt invitati sa participe magistrati si mediatori din judetul Dâmbovita. Invitati de onoare: judecator Cristi Danilet – membru al Consiliului Superior al Magistraturii,  Badulescu Dorin Valeriu – Presedintele Consiliului de Mediere, judecator Adrian Remus Ghiculescu – Vicepresedintele Curtii de Apel Ploiesti, mediator Ioana Adina Marin – membru al Consiliului de Mediere.

Lucrarile seminarului vor avea caracter interactiv, pentru a da invitatilor posibilitatea sa participe la dezbateri si sa  obtina informatiile necesare punerii în aplicare a noutatilor în materie de mediere.

Evenimentul se va desfasura în Biblioteca Tribunalului Dâmbovita, din Târgoviste, Calea Bucuresti, nr. 3, în data de 16 noiembrie 2012, începând cu orele 14.00.
Intrarea se face pe baza de invitatie.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. […] detalii Carti recomandate | UJMag var IHRSS_WIDTH = "684px"; var IHRSS_HEIGHT = "250px"; var IHRSS_SPEED = […]

  2. Şerbănică Gheorghe spune:

    Am fost prezent la Seminarul „Medierea în contextul reformei legislative” organizat la Târgovişte de Asociaţia Birourilor de Mediere din Dâmboviţa şi am fost plăcut surprins de modul de organizare, mapele de lucru şi tematica evenimentului.
    Seminarul a beneficiat de prezenţa unor personalităţi atât din domeniul medierii (Bădulescu Dorin – preşedintele Consiliului de Mediere, Ioana Marin – membru în Consiliul de Mediere), cât şi din justiţie (Cristi Danileţ – membru CSM, Adrian Ghiculescu – preşedintele Curţii de Apel Ploieşti).
    Subiectele puse în discuţie au fost de interes şi au fost lămurite unele aspecte legate de obligativitatea informării şi procedura necontencioasă de încuviinţare a acordurilor de mediere, prevăzută de art. 59 indice 2 din Legea 192/2006, modificată şi completată de Legea 115/2012.
    Consider că a fost un eveniment de excepţie pentru lumea medierii.
    Felicitări organizatorilor.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie