Previziunile lui Ponta: 21 decembrie votarea Guvernului in Parlament,15 ianuarie votarea bugetului de stat

 

Premierul Victor Ponta a prezentat duminica seara la postul de televiziune Antena 3, previziunile actiunilor Parlamentului dupa alegerile parlamentare.

In opinia sa, noul Cabinet va fi prezentat pana pe data de 21 decembrie, iar pe 15 ianuarie se va vota bugetul de stat.

„Pe mine nu m-ar mira de data asta, pentru ca stiu foarte multe lucruri, nu m-ar mira ca in ziua de 10 sau 11 cel tarziu vom avea consultarile cerute de Constitutie la Palatul Cotroceni, in care USL va merge unit, nu pe partide (…) Pe 20 decembrie este intrarea in functiune a noului Parlament, depunerea juramantului de noii parlamentari si alegerea sefilor celor două Camere. Eu pana atunci, pe 21 sunt gata pregatit cu noua structura a Guvernului si cu propunerile de ministri si cu programul de guvernare – pentru ca lucram la el si in acesta perioada. Deci, pe 21 poate fi dat votul de investitura, iar bugetul de stat va fi finalizat in prima saptamana din ianuarie in discutiile cu cei de la FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, iar pe 15 ianuarie Parlamentul trebuie sa vina din vacanta si sa dezbata si sa aprobe bugetul de stat”, a spus Ponta.

El a mai afirmat ca in discutiile avute cu oficialii europeni (FMI, Comisia Europeana) si cei din SUA (Banca Mondiala) i s-a transmis ca “in vara a fost o criza politica , insa pe 9 decembrie ceea ce votează romanii trebuie respectat”, precizaeaza Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie