Schimbarea Codului Fiscal afecteaza investitiile straine in Romania

 

 Victor Ponta a vorbit despre investiţiile străine directe în 2012:  În 2013, multe investiţii vor veni în zona energiei Intrebat de investitiile straine directe din 2012, Ponta a declarat ca valoarea lor e mai mica sau egala cu cel din 2011 (1,9 miliarde euro) adaugând că situaţia „e rea, e rea… Nu roza, e foarte rea„.

Referindu-se la felul în care poate fi recâştigată încrederea investitorilor, Ponta a declarat: „aici este un mix de măsuri. In primul rând sigur ca o stabilitate politica, si avem alegeri pe 9 decembrie, după care avem un guvern teoretic care sa ţină patru ani. Sunt foarte multe mari companii cu care eu personal m-am intâlnit şi care mi-au spus: ‘Da, vrem, investim, ne vedem dupa 9 decembrie’. N-au spus dacă mai sunteţi dvs sau nu, au spus ‘dupa 9 decembrie vrem stabilitate’ – stabilitatea legislativa, pentru ca totusi anul trecut, din fericire anul acesta nu s-a mai întamplat asa – am schimbat Codul Fiscal prin sase ordonanţe de urgenţa şi investitorii au spus, ‘Domnule, nu vrem neaparat sa fie taxele mai mici, dar lasaţi-le asa cum sunt’. In al treilea rand, un anumit tip de investment grade nu doar de la cele trei agenţii dar să stiţi că orice mare investitor urmareşte şi cu cât ne împrumutam si ce spune FMI despre noi şi ce spune despre noi Comisia Europeana. Un alt element important pe care l-am avut sub atenţie direct, ca prim-ministru, a fost aplicarea criteriilor şi condiţiilor privind ajutorul de stat, pentru ca e important pentru mari companii – vorbim de Ford, vorbim de Pirelli, vorbim de Continental, vorbim de cei care… Sigur, imi pare rău pentru alte ţări ale UE dar în această perioadă işi relochează activităţile in Romania pentru ca suntem într-o zona geostrategica mai bună„, se arat în comunicatul Guvernului.

Premierul a precizat ca în ceea ce priveşte investiţiile pe anul viitor, previziunile sunt mai optimiste având în vedere ca „multe investitii vor veni în zona energiei dupa aceasta reforma structurala, legislativa şi nu doar, a energiei. Nu întamplator OMV şi Exxon au spus foarte clar, anul viitor un miliard de euro investesc doar ei. Gandiţi-vă că toate investiţiile străine în 2011 au fost 1.8, deci un miliard investeşte Exxon cu OMV. Sunt investiţii sigure, ca sa spun asa.”  ro.stiri.yahoo.com

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie