Rezilierea contractului pentru autostrada Nadlac-Arad, din cauza intarzierilor in executie si a conditiilor gresite in care a fost licitat

 

CNADNR (Compania Nationala de Atutostrazi si Drumuri Nationale din Romania)  va rezilia in 15 zile contractul  pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad dupa cum a declarat pentru Mediafax, Mircea Pop, director general  al CNADNR.

Decizia a fost luata din cauza intarzierilor in executie, lucrarile aflandu-se in stadiul de 20%, fata de 70% cat trebuiau sa fie la momentul actual, dar si din cauza conditiilor considerate ca fiind gresite de catre Comisia Europeana, in privinta licitatiei.

Constructia autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de apropae 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea revine companiei germane Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

Finantarea este asigurata din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Lucrarile au inceput in toamna anului trecut, termenul de finalizare a ambelor tronsoane ale Autostrazii Nadlac-Arad fiind anul 2013, precizeaza Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie