Clauzele contractelor de asigurare obligatorie a locuintelor

 

Prin Ordinul nr. 21/2012 Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat clauzele ce pot fi cuprinse in cadrul contractului de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor.

In Monitorul Oficial nr. 748 din 7 noiembrie 2012 a fost publicat Ordinul nr. 21/2012 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru modificarea si completarea Normelor privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 15/2012.

In cadrul actului normativ se arata:

PAD cuprinde urmatoarele:

a) informatii furnizate de contractant/asigurat referitoare la:

  •     identificarea asiguratului, contractantului si a beneficiarului asigurarii: numele si prenumele/denumirea, adresa completa a locuintei, CNP/CUI, telefon;
  •     identificarea obiectului asigurarii: tipul locuintei, potrivit clasificarii prevazute la art. 3 alin. (1), si semnatura pentru confirmarea datelor furnizate privind tipul locuintei;

b) riscurile acoperite prin contract;
c) suma asigurata obligatoriu pentru tipul de locuinta asigurat;
d) prima de asigurare obligatorie aferenta sumei asigurate;
e) data emiterii politei si perioada de valabilitate a acesteia;
f) datele de identificare ale RAID;
g) denumirea asiguratorului autorizat care a eliberat PAD in numele si contul PAID;
h) semnaturile partilor contractante;
i) denumirea actelor normative care prevad drepturile si obligatiile partilor contractante.

Asiguratorul care incheie contractul de asigurare obligatorie a locuintelor, in numele si contul PAID, transfera in contul PAID, in termen de 10 zile lucratoare de la data eliberarii PAD, suma incasata cu titlu de prima de asigurare, din care retine in contul sau un comision de 10% din valoarea acesteia.

Cota reprezentand comisionul la care are dreptul asiguratorul care a incheiat contractul de asigurare obligatorie a locuintelor poate fi modificata anual prin ordin al presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie