Oprirea neplanificata a reactorului de la Cernavoda sub semnul incertitudinii

 

 Societatea Natională Nuclearelectrica SA a anuntat miercuri la ora 11:30 oprirea neplanificata a Unitatii 2 a CNE Cernavoda, repornirea urmand sa aiba loc in cursul diminetii de vineri.

Unitatea s-a oprit automat din cauza declansarii intempestive a unui sistem automat de oprire rapida. Cauzele evenimentului sunt investigate conform procedurilor centralei.

“In urma informatiilor survenite de la Agentia Nationala de Protectia Mediului, statiile automate de monitorizare a debitului dozei gama absorbite in aer nu indica cresteri ale valorilor, iar rezultatele masuratorilor se incadreaza in valorile fondului natural”, se mentionează intr-un comunicat remis Agerpres.

Ministerul Mediului a anuntat insa ca oprirea neplanificata a Unitatii 2 a CNE Cernavoda, nu a afectat siguranta personalului centralei, a populatiei si a mediului inconjurator, iar cauzele care au putut genera aceasta oprire vor face obiectul unei analize amanuntite.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei, Rodin Traicu, un raport privind cauzele opririi automate neplanificate a Unitatii 2 de la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda de miercuri va fi realizat in 48 de ore, incidentul neavand grad de risc din punct de vedere al activitatii nucleare, precizeaza Agerpres.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie