Kovesi activa la Bruxelles

 

În legătură cu numirea fostului procuror general al României Laura Codruţa Kovesi la Bruxelles, Pivniceru a afirmat că aceasta are o bună reputaţie, iar activitatea sa figurează în toate rapoartele Comisiei de evaluare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare, ceea ce poate fi folosit în favoarea României.

Deja domna Kovesi colaborează cu noi şi sper să fie în regulă relaţia. Având o reputaţie bună la Bruxelles, înseamnă că am pus omul potrivit la locul potrivit. Deci, noi trebuie să avem o reprezentare cât mai bine poziţionată la Bruxelles, că, după cum se vede, cam de acolo răsare soarele în ultima vreme, pentru România„, a adăugat Pivniceru.

Ea a mai spus, referitor la cerinţele venite din partea Comisiei Europene, că anumite aspecte din Justiţia română sunt monitorizate de mai mult timp, prin Mecanismul de Verificare şi Cooperare.

E greu de controlat mecanismul de gândire al celor de la Comisie, cu atât mai mult cu cât condiţionalităţile s-au mai extins cumva, s-au mai nuanţat în nişte zone care nu credeam că vor intra sub acest mecanism. Oricum, corupţia e monitorizată demult. Acum, s-a singularizat la anumite nume şi prenume, asta e altceva. Dar condiţionalitatea corupţiei preexista în mecanism de multă vreme, nu-i o noutate acum. Faptul că au fost indicate aceste nume ar părea să fie o noutate, dar nici instituţiile noastre nu le-au dat cu nume şi prenume, ei le-au dat cu respectarea legii, datele cu caracter personal şi aşa mai departe„, a menţionat Pivniceru. AGERPRES

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie