Costurile totale ale creditelor pentru Prima Casa pot fi modificate de finantatori

 

Prin H.G. nr. 1040/2012 Guvernul a oferit finantatorilor din cadrul Programului “Prima casa” posibilitatea modificarii costurilor totale ale creditelor pentru finantarile garantate.

prima casaIn Monitorul Oficial nr. 738 din 1 noiembrie 2012 a fost publicata H.G. nr. 1040 pentru modificarea art. 3 alin. (7) din anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casa“.

In cadrul actului normativ se arata ca:

Pentru finantarile garantate, finantatorii pot modifica nivelul costurilor totale si pot adauga variantele de creditare atat in lei, cat si in euro la ofertele comunicate in aplicarea prevederilor art. VII alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 119/2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului «Prima casa», cu conditia incadrarii in limitele prevazute la art. 2 lit. b) si la art. 21 lit. b) din anexa nr. 2 si cu instiintarea prealabila a FNGCIMM si a Ministerului Finantelor Publice.

Modificarea nivelului costurilor totale ale finantarilor garantate si completarea variantelor de creditare se aplica exclusiv pentru finantarile acordate incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie