Mona Pivniceru: CSM da un aviz consultativ si din cauza asta eu nu am înteles de ce au dat un termen de 20 de zile

 

Ministrul Justitiei Mona Pivniceru a declarat luni seara, la Antena 3, ca ‘va fi un lucru extrem de dificil’ pentru presedintele Traian Basescu sa motiveze o eventuala respingere a numirii celor doi procurori selectati pentru a ocupa functiile de procuror general al României si procuror-sef al DNA.

Întrebata ce se va întâmpla daca presedintele Traian Basescu va respinge numirea celor doi procurori, Mona Pivniceru a raspuns: ‘Este o ipoteza care nu stiu în ce context se va petrece si nici nu îmi imaginez ca se va petrece, pentru ca ce a depins de ministrul Justitiei si de efectuarea acestei proceduri am efectuat. Probabil ca Presedintia României, daca va respinge aceste doua candidaturi, va trebui sa motiveze si cred ca va fi un lucru extrem de dificil pentru Presedintie, pentru ca am avut o comisie de recomandare, ultra-serioasa, ultra-profesionista si foarte responsabila’.

Mona Pivniceru a spus ca nu întelege motivul pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a dat un termen de 20 de zile pentru discuta cele doua nominalizari, atâta timp cât Consiliul da un aviz consultativ în acest caz.

‘Eu ma astept din partea CSM la o atitudine echilibrata si mai ales responsabila. Nu putem sa eternizam vacanta unei functii, nu putem sa întindem interimatul, sa-l transformam într-o stare normala, nu putem sa fragilizam o institutie si nici nu putem sa ne ducem cu ea într-un climat politic, cum ar fi dupa alegeri. CSM da un aviz consultativ si din cauza asta eu nu am înteles de ce au dat un termen de 20 de zile. Sa faca o consultare populara?’, a spus Pivniceru.

Sectia pentru procurori a CSM va discuta pe 22 noiembrie nominalizarile ministrului Justitiei pentru sefia Parchetului General si DNA, Tiberiu Nitu si Ioan Irimie.

Consiliul va da un aviz consultativ, dupa care propunerile vor merge la presedintele Traian Basescu, care le poate accepta sau respinge.

agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie