-O muza- de Brancusi evaluata intre 10-15 milioane de dolari

 

Estimarea facuta de casa Christie’s, din New York, pentru sculptura „Une Muse” („O Muza”) de Constantin Brancusi, se situeaza intre 10 si 15 milioane de dolari. Licitatia va avea loc pe data de 7 noiembrie.

„Une Muse”, lucrata in ghips, este una dintre primele sculpturi ale lui Constantin Brancusi, care au fost expuse in Statele Unite ale Americii. Realizata in  anul 1912, lucrarea, ce reprezintă capul unei femei, a starnit admiratia publicului si a colectionarilor de arta atunci cand a fost prezentata la editia inaugurala a expozitiei „Armory Show”, in 1913, la New York.

O holograma a sculpturii lui Constantin Brancusi, va fi expusa in zilele de 5 si 6 octombrie la Hong Kong. Specialistii considera ca aceasta actiune reprezinta o abordare inovatoare, care permite colecţionarilor de arta din Hong Kong sa admire opera lui Brancusi in trei dimensiuni, in timp ce opera originala a ramas la New York.

Potrivit site-ului oficial al casei organizatoare, la aceasta licitatie vor fi scoase la vanzare si alte capodopere apartinand artei moderne si impresioniste, create de Alberto Giacometti, Henry Moore, Jacques Lipschitz, Marc Chagall, Emil Nolde si Lyonel Feininger, iar specialistii se asteapta ca valoarea totala a operelor ce vor fi vandute sa depaseasca suma de 250 de milioane de dolari.

In luna mai a acestui an, tot la New York s-a mai vandut o alta opera celebra a lui Brancusi, si anume “Prometeu” evaluata la suma de 12.682.000 de dolari, scrie Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie