Datoriile CFR la bugetul de stat au scazut cu aproape 80%

 

Datoriile inregistrate de Compania Nationala de Cai Ferate CFR la sfarsitul lunii septembrie la bugetul de stat sunt in valoare de 594,745 milioane de lei, in scadere cu 79,5% comparativ cu aceeaşi perioada a anului 2011, cand acestea erau de 2,897 miliarde de lei, a precizat, luni, compania.
CFR subliniaza ca, din alocatia de 850 milioane lei aprobata prin Legea Bugetului de Stat pentru plata obligatiilor la bugetul consolidat, compania nu a utilizat inca 657 milioane de lei, suma ce reprezinta scadenta imprumutului punte acordat de Ministerul Finantelor Publice, conform OUG 25/2012.

In ceea ce priveste datoriile totale ale CNCF CFR, acestea se ridica la 2,382 miliarde de lei, in scadere cu 56% fata de primele noua luni ale anului 2011, cand acestea erau de 5,495 miliarde de lei.

“CNCF CFR are stabilite ca tinte principale pentru acest an eficientizarea cheltuielilor, reducerea si prevenirea acumularii de noi arierate si reforme structurale. Prioritare pentru companie sunt in continuare aspectele de natura tehnica si legislativa, cat si aspectele economico-financiare, astfel incat, prin efectul de ansamblu al acestora, sa se poata asigura viabilitatea activitatii companiei si incadrarea in obiectivele stabilite prin acordul incheiat de Guvernul Romaniei cu FMI”, a declarat directorul general al CFR, Cristian Ghibu citat de Agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie