Codruta Kovesi a cerut sa i se revoce acordarea de grade in rezerva

 

Ministerul Apararii Nationale a revocat ordinele de acordare de grade în rezerva Codrutei Kovesi, lui Robert Turcescu si lui Kelemen Hunor, la solicitarea acestora, transmite Mediafax.

Conform unui comunicat al MApN remis duminica agentiei Mediafax, „au fost revocate ordinele de acordare de grade în rezerva, ca urmare a solicitarilor proprii, înaintate ministrului apararii nationale, pentru Kövesi Laura-Codruta, Turcescu Robert Nicolae si Kelemen Ioan Hunor”.

De asemenea, Ministerul Apararii anunta ca a dispus revocarea si altor ordine de avansare sau acordare a gradelor în rezerva din anii 2011 si 2012 pentru care s-au constatat nereguli, pe listele publicate din august de minister aparând o serie de personalitati publice, de la Mugur Isarescu la Gheorghe Hagi.

În total, este vorba despre 316 persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011, 426 de persoane carora li s-au acordat grade în rezerva în anul 2011, 77 de persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012 si 16 persoane carora li s-au acordat grade în rezerva în anul 2012.

Guvernatorul Mugur Isarescu, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, fostul sef ANAF Sorin Blejnar si psihoterapeutul Aliodor Manolea se afla pe lista MApN cu avansari în grad din 2011 si 2012 în care au fost constatate nereguli.

Totodata, în situatia prezentata de Ministerul Apararii pentru avansarile în grad din 2011 mai figureaza analistul Bogdan Chirieac, primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, senatorul independent Chirvasuta Laurentiu, fostul primar de Botosani Catalin Flutur, dar si fostul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

În plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, fostul sef al ANI Catalin Macovei, fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivaschescu, fostul sef al TVR Alexandru Lazescu, senatorul UNPR Ovidius Marcutianu, fostul presedinte al CJ Buzau Victor Mocanu, deputatul Dan Ilie Morega, deputatul Eugen Nicolicea,

De asemenea, în lista MApN apare si procurorul Codrut Olaru.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, deputatul Cezar Preda, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov, fostul director Metrorex, Gheorghe Udriste.

Totodata, în 2011 au mai fost acordate grade si fostului ministru de Finante Bogdan Dragoi, deputatului Nicolae Paun, senatorului PDL Ion Ruset si deputatului PDL Alin Trasculescu.

De asemenea, în lista înaintarilor în grad în rezerva mai apar fostul presedinte al CJ Iasi, Constantin Simirad si fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras, precum si Emilian Schwartzenberg si realizatorul TV Vlad Enachescu.

Si fosti membri ai echipei de fotbal Steaua – generatia ’86 apar pe listele cu avansari în grad cu nereguli din 2011. Este vorba despre Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Ladislau Boloni, Helmut Duckadam, Adrian Bumbescu, Stefan Iovan, Victor Piturca.

Totodata, apar pe lista MApN si Gheorghe Hagi si Dumitru Stîngaciu.

gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie