GTC vinde mallurile deţinute în România

 

Dezvoltatorul cu capital israelian GTC vinde trei dintre cele patru malluri deţinute pe piaţa româneasci unui investitor privat. În urma tranzacţiei compania va înregistra o pierdere de 19 milioane de euro din reevaluare.

 Reţeaua de malluri Galleria include patru malluri, dintre care GTC le va vinde pe cele din Piatra Neamţ, Suceava şi Buzău, urmând să păstreze, cel puţin pentru moment în portofoliu mallul Galleria Arad. Toate aceste centre comerciale aveau probleme din cauza scăderii vânzărilor şi a unui grad de ocupare destul de redus, de 89%, iar compania anunţate de câteva luni că intenţionează să le vândă.

Proprietăţile au fiecare între 10.000 şi 40.000 mp suprafaţă închiriabilă. GTC se va concentra pe centrele comerciale mari, din cauza costurilor de operare ridicate pentru cele mici, în condiţiile actuale de piaţă”, se spune într-un comunicat al companiei.

Tranzacţia va fi definitivată, probabil, în primăvara anului viitor, iar valoarea totală a investiţiilor în cele trei malluri ajunge la circa 60 de milioane de euro. Toate cele patru malluri din reţeaua Galleria valorau la jumătatea anului circa 72 de milioane de euro, iar suprafaţa lor închiriabilă ajunge la 70.000 mp.
Tranzacţia va îmbunătăţi fluxul de numerar, balanţa de profit şi pierdere de trei până la patru milioane de euro pe o bază anuală, de când proprietăţile au mers pe pierdere. În urma tranzacţiei, GTC va avea o pierdere din reevaluare de 19 milioane de euro în trimestrul al treilea din acest an. Am ales o îmbunătăţire operaţională imediată decât să conservăm pe termen lung”, se mai arată în comunicatul GTC.

În reţeaua de malluri Galleria ar mai trebui să apară într-un viitor neprecizat şi Galleria Bistriţa (26.000 mp), Galaţi (28.500 mp) şi Bucureşti (54.000 mp).

Compania a dezvoltat în România şi imobilele de birouri Europe House şi America House (ambele vândute) şi City Gate, deţinut în parteneriat cu fondul de investiţii Bluehouse şi lucrează în prezent la un alt imobil office de 33.000 mp, denumit Ana Tower şi realizat în parteneriat cu omul de afaceri George Copos. Portofoliul total autohton al GTC era, la jumătatea anului, de circa 240 de milioane de euro.  ro.stiri.yahoo.com

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie