Gheorghe Calburean este pe locul 188 in Topul celor mai bogati 300 de romani

 

Revista Capital a realizat si în 2012 „Topul celor mai bogati 300 de români”. La rândul lor, cei de la Forbes au editat Topul celor mai bogati 500 de miliardari. Culmea, atunci când compari averile românilor prezenti în aceste reviste, ele sunt diferite.

Gheorghe Calburean

Unul dintre cele mai graitoare exemple este si cel al milionarului sibian Aurel Muntean. Cu o avere formata în mare parte din proprietati imobiliare, numarând peste 400 de spatii comerciale în întreaga tara, printre care si Magazinul Dumbrava din Sibiu sau magazinul Victoria din Sibiu, Aurel Muntean este dat de Forbes drept cel mai bogat om din Transilvania, cu o avere de 130 – 140 de milioane de euro. Capital, însa, spune despre Aurel Muntean ca are o avere de trei ori mai mica, adica aproximativ 53 – 55 de milioane de euro.

Tot în Sibiu, Ilie Vonica pare sa aiba o avere de 95 – 100 de milioane de euro, daca le dam crezare celor de la Forbes. Top 300 Capital îl claseaza pe Ilie Vonica pe locul 1 între sibienii bogati, iar averea sa pare sa fie cu vreo 60 de milioane de euro mai mare – 158 – 160 milioane de euro.

În primii 300 de bogati,  9 sunt din Sibiu

Potrivit Top Capital, Sibiul are 9 milionari în euro.

Cel mai bogat sibian este Ilie Vonica, medicul ginecolog care si-a început business-ul în urma cu 20 de ani si care acum face bani dintr-un domeniu care s-a dovedit de succes: serviciile medicale. Capital îl claseaza pe locul 30 în tara în ceea ce priveste averea. Potrivit Forbes, însa, Ilie Vonica s-ar clasa pe locul 33 în tara si pe locul 3 în Sibiu, dupa Aurel Muntean si Ilie Carabulea.

Ilie Carabulea, cu o avere de 130 – 150 de milioane de euro este clasat de Capital pe locul 34 în România, printre cei mai prosperi oameni de afaceri. Patronul Holdingului Atlassib a investit si în timpul crizei, ceea ce face ca afacerile sa prospere. Forbes îl claseaza pe Ilie Carabulea pe locul 26 în tara, averea pe care aceasta revista o estimeaza pentru omul de afaceri sibian fiind de 125 – 130 de milioane de euro.

Cu o avere estimata de Capital la 34 – 35 de milioane de euro, Ioan Ciolan se claseaza pe locul 4 între milionarii Sibiului si pe locul 155 în tara. Potrivit Forbes, Ciolan ar avea o avere cu 10 milioane de euro mai mica decât cea din Capital si s-ar clasa pe locul 176, cu 25 – 26 de milioane de euro.

Cu 28 – 30 de milioane de euro, Gheorghe Calburean este clasat de Capital pe locul 188 în tara si pe locul cinci între cei mai bogati sibieni. Forbes arata ca milionarul de la Medias este pe locul 135 în tara cu o avere de 30 – 35 de milioane de euro. Gheorghe Calburean este recunoscut ca fiind unul dintre cei trei mari petrolisti din tara, averea sa fiind compusa din petrol, piata de capital si constructii.

Tot în constructii a investit si Mircea Bulboaca si poate spune ca a si câstigat. Averea sa de 24 – 25 de milioane de euro, dupa cum arata Capital, îl claseaza pe Bulboaca pe locul 217 în Top 300. Potrivit Forbes, averea lui Mircea Bulboaca ar fi de 25 – 27 milioane de euro.

De pe locul 228 în tara, potrivit Capital, Corneliu Tanase, milionarul sibian demonstreaza ca poti face afaceri de succes si de la distanta, el locuind în strainatate. Averea sa este estimata de Capital la 23 – 25 milioane de euro. Forbes îl claseaza pe locul 388, cu o avere de trei ori mai mica.

Dumitru Ghise este clasat de Capital pe locul 237 în tara, ceea ce îi aduce locul 8 în Sibiu printre milionarii în euro. Averea sa a fost estimata de Capital la 21 – 22 de milioane de euro, iar de Forbes la 22 – 24 de milioane euro. Ghise a facut avere din industria hoteliera, distributie carburanti si imobiliare, centrul de greutate al sibianului este turismul, el detinând trei hoteluri: Golden Tulip Ana Tower si Hotel Ana în Sibiu, precum si Golden Tulip Ana Dome în Cluj.

Avere însemnata are si Horatiu Cercel. Potrivit Capital, Cercel are 17 – 18 milioane euro si se claseaza pe locul 9 în Sibiu si pe locul 278 în România în ceea ce priveste averea. Potrivit Forbes, însa, are 22 – 24 de milioane de euro si se claseaza pe locul 213 la nivel national.

Laura Buciu, Tribuna.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie