Sistem digital de alimentare si pontaj adoptat de firmele din Romania pentru eficienta sporita

 

Sistemul de pontaj cu amprenta digitala este adoptat de cati mai multi patroni pentru reducerea costurilor.

Criza i-a invatat pe managerii de firme sa apeleze la tehnologie de ultima generatie pentru a-si reduce costurile. O firma de salubrizare din Bucuresti a introdus la pompele de motorina un sistem de alimentare cu amprenta digitala.

Sefii stiu exact de cate ori face plinul fiecare sofer, iar consumul de carburanti a scazut cu 20%.

Acelasi sistem, dar pentru pontaj, a fost introdus si la Consiliul Judetean din Iasi. Numai ca a fost dezactivat, la cererea salariatilor, care primeau prea multe penalizari pentru intarzieri.

Fiecare angajat se inregistreaza cand vine la munca, iar aparatul tipareste foaia de parcurs si trimite informatia la pompa.

Acelaşi sistem a fost introdus in 2009 la Consiliul Judetean Iaşi, pentru a înregistra la ce ora vin şi pleacă angajaţii de la munca. Pâna la urmă responsabilii au renunţat la el.

O astfel de tehnologie ar putea elimina un sport des practicat la Parlament. Senatorii şi deputaţii n-ar mai putea sa voteze în locul colegilor care nu se află în sală.

Compania care se ocupa cu aceasta tehnologie spune ca a trimis la Parlament o oferta prin 2007, dar că n-a primit un răspuns nici pâna acum.Votul pe baza de amprenta funcţioneaza în schimb în parlamentul bulgar înca din 2010. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie