Violenta in familie la ordinea zilei în România. Ministerul Muncii declară că doar 1% din victime reclama abuzurile

 

Ministerul Muncii  a demarat o campanie şocantă despre violenta în familie care răspunde nevoii de informare şi acţiune.

Ministerul Muncii a lansat joi un videoclip cu un mesaj socant, care prezinta fara perdea o cruda realitate a zilelor noastre: violenta în familie.

Potrivit statisticilor oficiale, în Romania sunt peste 1 milion de persoane agresate verbal, fizic si psihic. Din păcate,  doar unu la suta dintre victime reclama abuzurile.

Oficialii îşi propun ca în urma acestei campanii de prevenire să schimbe mentalitatea potrivit căreia bataia ar fi rupta din rai.

Potrivit Ministerului Muncii, numai anul trecut, opt femei au pierit sub pumnii partenerilor. Situatia este cu atat mai grava cu cat violentele raman in proportie de 99 la suta simple probleme de familie. Si asta pentru ca barbatul considera ca el este stapanul, iar femeia chiar ajunge sa creada asta.

Mariana Campeanu, ministrul Muncii: „Este inadmisibil ca in Romania acest fenomen nu sa se atenueze, ci sa se accentueze. Inca persista acea mentalitate, unde loveste mama, creste copilul. Daca o femeie primeste o palma, o primeste stie ea de ce”.

Deşi în martie, anul acesta, legea a fost modificata şi poliţia poate fi un scut în fata persoanei agresate, nu a crescut aproape deloc numarul reclamaţiilor.

Concret, atunci cand o femeie e batuta de partener, persoana vatamata poate cere instantei un ordin de restrictie prin care agresorul sa fie evacuat din locuinta comuna.

In plus, i se poate interzice sa se apropie la mai mult de 200 de metri de victima si sa o contacteze telefonic, prin e-mail sau posta. Daca agresorul nu respecta ordinul, ajunge în arest.  stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie