O fermă din România transformă deşeuri zootehnice în energie electrică

 

8000 de Mwh pe an pot fi obţinuţi din deşeuri zootehnice de către o fermă din România, a calculat AB Energy România, parte a grupului italian AB, lider european în cogenerare cu biogaz.

“România reprezintă unul dintre pilonii principali pentru dezvoltarea afacerii noastre pe viitor”, declară Angelo Baronchelli, fondator şi preşedinte al AB Italia, companie care îşi prezintă, anul acesta, pentru prima dată, la târgul Indagra (Romexpo, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie), soluţiile de eficientizare energetică în sectorul agricol.

Prin biocogenerare se produce energie electrică şi termică din reziduurile agricole şi zootehnice, din plantele cultivate anume sau din fracţia organică prezentă în deşeurile urbane, ceea ce duce la sporirea eficienţei energetice şi la economisirea resurselor financiare. Alte avantaje ale cogenerării pentru segmentul agricol, vizează reducerea drastică a mirosurilor neplăcute, a emisiilor poluante, reducerea germenilor patogeni şi utilizarea nămolului fermentat pentru fertilizarea solului.

Spre deosebire de alte companii care produc echipamente de cogenerare pe bază de biogaz, AB Energy oferă sisteme complete, modulare. Motoarele companiei AB sunt create atât pentru cogenerări mici (între 64 și 300 kWe), dar şi pentru cogenerări de până la 1,4 Mwe. Echipamentele pe biogaz au fost dezvoltate, iar în prezent soluţiile permit cogenerări cu motoare de 2 Mwe şi chiar de 3,2 Mwe. capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie