Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti: Este vital ca cei numiti in aceste inalte functii sa fie procurori independenti, apolitici

 

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, a declarat marti, 30 octombrie 2012, cu privire la procesul de selectie al noului Procuror General si al sefului DNA: “Pentru Statele Unite ale Americii, acest proces de selectie va fi un criteriu foarte important, care va influenta perceptia asupra parteneriatului nostru strategic cu Romania.

Primul test in acest sens va fi numirea noului procuror general si a noului procuror-sef al DNA. Este vital ca cei numiti in aceste inalte functii sa fie sustinuti de toate marile partide politice, ca ei sa fie procurori independenti, apolitici si, mai presus de toate, sa fie la fel de competenti si curajosi precum predecesorii lor.

Sunt intrebat adesea de ce este atat de important pentru noi respectarea statului de drept in Romania. Este foarte simplu: Romania este aliatul nostru si ne-am angajat sa avem un viitor comun. In Irak si Afganistan ne-am sacrificat impreuna. Insa, pana nu vom sti ca statul de drept este sigur si pana nu vom sti ca aceste institutii care asigura puterea cetatenilor sunt independente, nu putem fi increzatori ca Romania este un aliat stabil.”

Juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie