Recuperarea tezaurului – o prioritate pentru Romania

 

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a precizat ca recuperarea tezaurului aflat la Moscova, reprezinta o prioritate pentruRomania.

In acest sens, el a anuntat ca dupa alegerile parlamentare din decembrie, se va lucra la o agenda a intalnirilor cu diplomatii rusi, exprimandu-si speranta intr-o relatie functionala cu Rusia: “Cred ca dupa alegeri, atunci când lucrurile se vor fi clarificat si din punct de vedere politic in Romania, vom lucra la o agenda corecta, bine pregătita cu partea rusa in cursul anului următor .(..) Ne propunem o agenda care sa avanseze prin contacte. Aceste lucruri insa presupun niste demersuri inclusiv de natura politico-diplomatica, ce trebuie sa continue si speram intr-o relatie cat mai functionala, pentru ca fara un dialog functional, va fi dificil sa avansam in legatura cu un subiect care reprezinta foarte mult pentru simbolistica Romaniei„, a subliniat ministru.

Tezaurul Romaniei a fost trimis in Rusia in timpul primului razboi mondial. Aceasta a fost partial restituit, in trei transe separate, in anii 1935, 1956 si 2008. Cea mai mare parte din tezaur a ramas nerestituit, fapt pentru care el ramane un subiect sensibil in relatiile diplomatice dintre Romania si Rusia, scrie Agerpres.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie