Industria locala a serviciilor de externalizare

 

Industria locala a serviciilor de externalizare a angajat peste 11.000 de angajati din 2008 pâna în prezent, numarul total de salariati din acest sector depasind 30.000 de persoane, însa companiile nu au beneficiat de un cadru legislativ care sa le permita sa îsi dezvolte si mai mult afacerile.

De aceea, marii jucatori de pe aceasta piata – HP, Wipro, Genpact, Oracle, Microsoft sau WNS – au fondat o asociatie care sa le deserveasca interesele.

„Am înfiintat aceasta asociatie pentru ca ne dorim ca industria noastra sa fie mai bine reprezentata si mai bine definita. Nu avem un cod CAEN, suntem nevoiti sa ne înregistram companiile sub alte denumiri, cum ar fi cele de servicii IT. Desi legislatia muncii s-a modificat, Codul muncii nu s-a aliniat cerintelor noastre, cu toate ca avem o industrie în care cel mai valoros activ este reprezentat de oameni”, a spus Vivek Bakshi, executivul indian care conduce operatiunile locale si cele din Europa ale furnizorului de servicii de tip BPO Wipro, cu 1.000 de angajati în Bucuresti si în Timisoara.

Wipro este una dintre primele companii membre ale Asociatiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL).

Zf.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie