Sergiu Adorian Ignat trimis in instanta pentru luare de mita

 

Mai multi functionari din directiile antifrauda ale ANAF si Autoritatii Nationale a Vamilor au fost deferiti justitiei, pentru fapte de coruptie, dupa ce ar fi primit, în total, peste 100.000 de euro de la patronii unor firme, pentru a nu-si îndeplini atributiile de serviciu, informeaza DNA.

Procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Pitesti l-au deferit justitiei pe Sergiu Adorian Ignat, functionar public în cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) – Directia Antifrauda – Centrul de Informatii Vamale, pe care îl acuza de luare de mita, în forma continuata.

Alaturi de acesta, au fost trimisi în judecata Mihai Chioveanu, functionar public (inspector asistent) al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala – Directia Antifrauda Fiscala, Marian Tutuianu, functionar public al Autoritatii Nationale a Vamilor, si Adrian Modan, functionar public al Autoritatii Nationale a Vamilor – Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Vâlcea, toti acuzati de luare de mita.

Totodata, vor fi judecati în acest dosar Silviu Costache si Dumitru Floarea, administratori ai societatilor Geoalco si respectiv Termovil Râmnicu Vâlcea, acuzati de dare de mita, în forma continuata si complicitate la infractiunea de luare de mita, în forma continuata.

În rechizitoriu, procurorii anticoruptie arata ca, în perioada februarie – noiembrie 2008, Ignat, în calitate de functionar public în ANV – Directia Antifrauda – Centrul de Informatii Vamale, a primit de la un denuntator, reprezentantul unor societati comerciale cu obiect de activitate în domeniul producerii de alcool, 27.000 de euro drept mita pentru a-si încalca atributiile de serviciu si pentru a acorda protectie ilicita societatilor comerciale controlate de persoana de la care a primit banii. Banii, arata anchetatorii, au fost primiti prin intermediul lui Floarea si Costache.

De la acelasi denuntator, în perioada martie – iulie 2008, Chioveanu, inspector asistent în cadrul ANAF – Directia Antifrauda Fiscala, Tutuianu, functionar public în ANV, si Modan, functionar public în ANV – Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Vâlcea, au primit fiecare diverse sume de bani cuprinse între o mie si doua mii de lei, tot drept mita.

Banii au fost primiti pentru ca functionarii respectivi sa îsi încalce atributiile de serviciu si sa favorizeze firmele controlate de denuntator, mai noteaza procurorii.

De asemenea, în acelasi scop, în perioada februarie 2008 – mai 2009, Sergiu Adorian Ignat a primit de la Floarea si Costache, administratorii celor doua societati comerciale cu obiect principal de activitate producerea alcoolului, suma totala de 96.000 de euro drept mita.

Anchetatorii au pus sechestru asigurator asupra unor sume de bani, bunuri mobile si imobile apartinând lui Ignat, Chioveanu, Tutuianu si Floarea.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Vâlcea.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie