Marea Britanie se asteapta la un „val semnificativ” de migranti dupa anularea restrictiilor impuse pe piata muncii Romaniei si Bulgariei

 

Marea Britanie se asteapta la un „val semnificativ” de migranti dupa anularea restrictiilor impuse pe piata muncii Romaniei si Bulgariei, tari membre ale Uniunii Europene (UE).

Expertii in domeniu, apreciaza ca numarul romanilor si bulgarilor va fi mai mare decat al celor veniti din cele opt state est-europene (dintre care cei mai multi au fost polonezi), care au primit aceste drepturi in 2004.

Marea Britanie si-ar dori o incetare a liberei circulatii a muncitorilor in Uniune, dupa cum a afirmat Theresa May, ministrul de Interne, dar anularea acestor drepturi ar insemna incalcarea tratatului semnat cu Romania si Bulgaria, in anul 2007, la aderarea celor doua tari in UE, scrie Sunday Mail.

Potrivit unui raport intocmit de Robert Rowthorn, un profesor de economie de la Cambridge University, aproximativ un milion de est-europeni s-au mutat in Marea Britanie in 2004, iar numarul anual al imigrantilor este de 40.000 pe an.

In plus lacunele legislatiei britanice ar permite ca 50.000 de est-europeni sa poata obtine locuri de munca in Marea Britanie, in urma anularii restrictiilor, declarandu-se muncitori „independenti”, scrie MEDIAFAX.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie