Cum a pierdut BCR 3 milioane de euro

 

Banca Comerciala Romana (BCR) a vandut in lichidare un teren de aproximativ 2.500 metri patrati in zona parcului Herastrau din Bucuresti. Pretul a fost de 800 de euro/metrul patrat, incasand aproape 2 miloane de euro.

Terenul cu pricina a fost proprietatea unei firme cu actionariat spaniol Proderom SRL, care cumparase terenul in urma cu cinci ani, si intentiona sa faca un bloc cu cinci etaje. La momentul cumpararii, cei de la Proderom au platit in jur de 6 milioane de euro pe teren, ca urmare a faptului ca acum cinci ani terenul respectiv era evaluat la 2.500 euro/metrul patrat.

Anul acesta, Proderom a intrat in insolventa in prima faza, apoi, in luna septembrie a intrat in faliment.

Unul dintre lichidatorii Proderom a precizat pentru Ziarul Financiar: „Va pot confirma ca terenul Proderom a fost vandut la inceputul lunii octombrie pentru un pret de 1,918 milioane de euro plus TVA. Banii merg catre BCR, in conditiile in care banca avea o creanta de 21,7 milioane de lei (4,8 milioane de euro – n. red.), ca urmare a unui credit acordat pentru achizitia terenului.”

Pierderea BCR poate fi estimata la circa 3 milioane de euro, tinand cont ca in portofoliul Proderom nu se aflau si alte active importante, posteaza zf.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie