Ministerul Sanatatii: Banii din rectificare vor fi folositi pentru functionarea spitalelor

 

Guvernul a alocat la rectificare 150 milioane de lei pentru Ministerul Sanatatii, fonduri la care care se adauga 350-400 milioane de lei estimati sa fie colectati din taxa clawback, banii urmând sa fie folositi pentru functionarea spitalelor si plata obligatiilor restante pentru bunuri si servicii.

Ministerul Sanatatii arata duminica, într-un comunicat de presa transmis agentiei Mediafax, ca cei 150 de milioane de lei alocati institutiei la rectificarea bugetara, precum si 350-400 de milioane de lei estimati sa fie colectati din taxa de clawback vor fi fi transferati catre Fondul Unic de Asigurari de Sanatate.

Banii vor fi folositi pentru functionarea spitalelor, dar si pentru plata obligatiilor restante, reprezentând bunuri si servicii cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, achizitionate de unitatile sanitare publice cu paturi, indiferent de reteaua sanitara din care fac parte, a precizat Ministerul Sanatatii.

„La aceasta rectificare bugetara, prioritate la alocarea fondurilor o vor avea spitalele din reteaua regionala de spitale de urgenta”, a adaugat Ministerul Sanatatii.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie