Sorin Minea, Angst: Statul român controleaza cu obstinatie numai firmele legale si cele care nu fac evaziune fiscala

 

Sorin Minea, presedintele Romalimenta si actionarul producatorului local de produse din carne Angst, a spus ca aproximativ noua din zece magazine care functioneaza la colt de strada lucreaza la negru, dar autoritatile le controleaza si le amendeaza doar pe cele fiscalizate.
„În retail din zece magazine pe care le vedeti la coltul strazii, unele dintre ele chiar civilizate, noua lucreaza la negru. Niciun inspector nu intra în ele. Intra în al zecelea, care e fiscalizat si îl cauta (…), deci îl gaseste cu ceva si-i trage o amenda”, a spus Minea la conferinta „Food Retail in Romania: Opportu­nities & Challenges”, organizata de Camera de Comert si Industrie Româno-Germana, Asociatia Marilor Retele Comer­ciale din România si Agentia Mediafax.

El a completat ca amenda primita de comerciant „se duce în pret”, pentru ca nu exista cineva care aduce bani de acasa.

Minea crede ca discutiile potrivit carora, daca se reduce TVA, va creste profitul comerciantilor sunt false.

„Putem sa-l con­trolam (comertul – n. red.) si sa scoatem la suprafata comerciantii corecti. Cel nefiscalizat este primul care mareste preturile, pentru ca nu are un plan de afaceri si nu-l va avea niciodata. El mareste preturile pentru ca a crescut TVA, chiar daca n-a platit niciodata TVA. Statul român controleaza cu obstinatie numai firmele legale si cele care nu fac evaziune fiscala”, a spus Minea.

Liviu Iancu, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie