Se construieste pasajul rutier Piata Sudului

 

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si ministrul Dezvoltarii Regionale, Eduard Hellvig, au semnat vineri contractul pentru finantarea pasajului rutier Piata Sudului, o investitie de peste 127 de milioane de lei, din care 96.428.000 de lei fonduri nerambursabile UE si de la bugetul de stat.

Pasajul subteran de la Piata Sudului este cel mai mare proiect din Bucuresti realizat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013. Cu aceasta lucrare se va închide principalul inel de circulatie din Capitala, iar în zona timpul de asteptare în trafic se va reduce cu 74,2 la suta, potrivit Primariei Capitalei.

Valoarea totala a proiectului este de 127.140.761 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 96.428.030 de lei. Din aceasta suma, 85.125.468 de lei reprezinta fonduri europene, restul fiind contributia de la bugetul national.

Municipalitatea va suporta diferenta de 30,7 milioane de lei pentru finantarea proiectului.
Întrebat când vor începe lucrarile de constructie ale pasajului, Sorin Oprescu a raspuns: „Cât de curând”.

Primarul Capitalei a precizat ca este pregatit caietul de sarcini pentru lansarea licitatiei si a estimat ca la începutul lunii martie 2013 vor fi muncitori „cu lopetile pe-acolo”.

Durata proiectului este de 26 de luni, dintre care 18 luni sunt pentru executia lucrarilor, iar opt luni sunt prevazute pentru activitatile de management.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie