Eugen Teodorovici: Suma corectiilor financiare aplicate de CE sunt cuprinse între 10%-25%

 

Reprezentanti ai Comisiei Europene (CE) vor veni în România în luna noiembrie, pentru discutii privind proiectele presuspendate si verificarea modului în care Guvernul a aplicat masurile recomandate pentru eliminarea problemelor constatate, CE asteptând si un raport din partea Curtii de Conturi.

Consilierul de stat al premierului Eugen Teodorovici a aratat ca suma corectiilor financiare aplicate de CE pentru nereguli identificate în derularea mai multor programe sunt cuprinse între 10%-25%, în functie de programul operational, valoarea totala urmând sa fie stabilita la finalul discutiilor cu oficialii europeni.

„Este destul de dificil sa remediem într-un timp foarte scurt aceste deficiente. Vom actiona înca de mâine prin trimiterea Comisiei Europene a modului în care fiecare minister în parte responsabil a respectat ceea ce Comisia a solicitat în ultima perioada si exista sanse, în functie de modul în care vom solutiona aceste deficiente, ca pâna la final de an, în situatia în care acest lucru va fi acceptat de partea comunitara, sa deblocam planurile operationale, partial sau total”, a spus consilierul de stat.

Serviciile Comisiei Europene au informat autoritatile române, printr-o scrisoare, ca au decis sa „presuspende” cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie