Clienti pentru creditele imobiliare in lei

 

Creditele imobiliare in lei au inceput sa creasca din februarie 2012. Cu toate ca dobanda este mai mare pentru un imprumut in moneda nationala, bancherii au reusit sa gaseasca circa o mie de clienti pe care i-au convins ca merita, deoarece riscul cresterii ratelor din cauza deprecierii leului este mai mare.

Soldul creditelor imo­­biliare în lei a urcat astfel cu peste 200 de milioane de lei timp de sapte luni consecutive, în intervalul februarie-septembrie, si a ajuns la un vârf de peste 1,7 miliarde de lei (echivalentul a 380 mil. euro) la sfârsitul lunii trecute, potrivit datelor BNR.

„Avem o dificultate reala de a vinde credite ipotecare în lei pentru ca avem resurse în lei pe termen scurt. Masurile de prudentialitate de care trebuie sa tinem cont ne obliga sa alocam doar un anumit procent din aceste depozite pentru credite pe termen lung. Capacitatea de a acorda credite în euro este limitata, de asemenea, de reducerea finantarilor externe. Este adevarat însa ca ne confruntam si cu un nivel scazut al cererii de credite”, afirma Mihai Bogza, presedintele consiliului de administratie al Bancpost, conform Zf.ro

Adina Danila

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie