Investitii de mediu

 

Lafarge Romania a inaugurat platforma de receptie, procesare, depozitare temporara si transfer de deseuri solide in cadrul uzinei sale de ciment din Hoghiz. Valoarea totala a investitiei realizate pentru marirea si optimizarea capacitatii de co-procesare a deseurilor este de 13,7 milioane lei (3 mil. euro), aceasta suma fiind finantata integral din resursele companiei si finalizata in mai putin de un an.
„Co-procesarea deseurilor in fabricile de ciment reprezinta alternativa sustenabila si viabila de valorificare a deseurilor, cu efecte benefice asupra mediului inconjurator, sanatatii si securitatii oamenilor”, declara Arpad Farkas, directorul Uzina Hoghiz.
Uzinele Hoghiz si Medgidia detin autorizatii integrate de mediu pe baza carora pot co-procesa o gama larga de peste 100 de tipuri de deseuri – solide, lichide, pastoase – provenite din diverse activitati industriale, cat si deseuri municipale sortate. O parte din deseurile municipale valorificate energetic prin co-procesare in cadrul uzinei Hoghiz, provin de la statia de sortare Recy Eco Combustibil – primul parteneriat privat in domeniu, incheiat intre compania Urban Sucursala Brasov si Eco Gest.

Alexandru Urzica, Capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie