S-a vandut showroomul Porsche Inter Auto de pe Aurel Vlaicu. Raiffeisen Evolution se presupune a fi cumparatorul

 

Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding pe piata locala, a vândut terenul pe care se afla în prezent showroomul si serviceul Porsche Bucuresti Aviatiei, potrivit unor surse din piata imobiliara.

Pretul de vânzare al lotului, în suprafata de circa 4.000 mp, ar putea fi de aproximativ 2 mil. euro, în conditiile în care George Becali a vândut anul trecut un teren de 20.000 mp, localizat în vecinatatea showrom-ului Porsche, pentru 10 mil. euro, adica cu 500 de euro/mp.

Showroomul pentru marcile Skoda si Seat a fost construit în perioada 2003-2004 de catre firma de constructii Bog`Art pentru 1,41 mil. euro. Suprafata desfasurata a cladirilor existente este de 2.745 mp.

Cel mai probabil terenul a fost achizitionat de Raiffeisen Evolution, divizia imobiliara a grupului financiar olandez Raiffeisen, care dezvolta exact lânga acest lot proiectul-gigant Floreasca City, din care fac parte cladirile de birouri Sky Tower si Floreasca Office – care sunt aproape de finalizare, dar si mall-ul Promenada a carui structura este si ea într-o etapa avansata. Terenul ar veni în completarea centrului comercial si ar putea servi fie ca spatii de parcare supraterane, zona verde sau loc pentru viitoare extinderi.

Brandurile Skoda va fi mutat în actualul spatiu al Porsche Bucuresti Nord unde se va comercializa în continuare si marca Volkswagen. Celalalt brand gazduit de Porsche Bucuresti Aviatiei, Seat, va fi mutat si el într-o noua incinta construita recent tot pe soseaua Pipera – Tunari, la câteva sute de metri de Porsche Bucuresti Nord, care, cu aceasta ocazie va primi titulatura Porsche Bucuresti Nord 1. Noua constructie, începuta înainte de debutul crizei, a fost amânata de mai multe ori însa va fi inaugurata în primavara anului viitor si va purta titulatura Porsche Bucuresti Nord 2. Aici vor fi amplasate showroom-uri ale marcilor Audi – mutat de la Porsche Bucuresti Nord -, Seat, Bentley si, posibil Porsche.

Urzica Alexandru, Capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie