Moody’s despre Romania: Economie diversificata cu potential de crestere

 

O economie diversificata, cu un bun potential de crestere a veniturilor si a competitivitatii, niveluri reduse ale datoriei publice si o situatie fiscala în curs de ameliorare – acestea sunt concluziile raportului anual al agentiei de rating Moody’s pentru România, un raport destul de bun pentru una dintre cele mai sarace tari din UE, ravasita în ultimii ani de crize economice si politice, se apreciaza într-un articol publicat în sectiunea de bloguri a Financial Times.

În raportul sau, Moody’s afirma ca ratingul Baa3 al obligatiunilor guvernamentale ale României este sprijinit de elementele fundamentale – ceea ce este suficient de linistitor, chiar daca agentia mentine România în zona ratingurilor ‘negative’. Raportul este îngreunat de obisnuitele obiectii la adresa României – sectorul sau public umflat, expunere la criza din zona euro, nivel redus al cresterii PIB si predispozitie pentru oscilatii politice.

Moody’s evalueaza ratingul suveran al unei tari în functie de pozitia acesteia în patru domenii: ‘soliditate economica, soliditate institutionala, soliditate a finantelor publice si susceptibilitate la riscurile legate de evenimente imprevizibile – precum si influenta reciproca a acestora’. La fiecare dintre aceste capitole, agentia evalueaza situatia actuala din România ca fiind ‘moderata’.

Ioana Ivan, Incomemagazine.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie