Angajatii concediati de Nokia vor fi ajutati de Comisia Europeana sa revina pe piata muncii

 

Angajatii concediati de Nokia vor fi ajutati de Comisia Europeana (CE) sa revina pe piata muncii, prin acordarea unui ajutor de 2,9 milioane euro. Deocamdata acest lucru este in faza de propunere, care va fi trimisa Parlamentului European si Consiliului de Ministri pentru aprobare. In cazul acceptarii ei, suma de 2,9 milioane de euro, va fi asigurata din Fondul European de Adaptare la Globalizare.

Romania a transmis o cerere pentru sustinerea cu fonduri europene a revenirii pe piata muncii a 1.904 persoane concediate de Nokia Romania SRL si unul dintre furnizori. Dintre toti muncitorii concediati, CE se asteapta ca 1.416 sa participe la programele pe care le finanteaza.

Costul total estimat este de 4,5 milioane de euro, din care 2,9 milioane de euro reprezinta contributia fondului european.

Grupul finlandez a inceput productia la Jucu, judetul Cluj, in luna februarie a anului 2008, investitia in fabrica, ridicandu-se la 60 milioane euro. Inchiderea fabricii a facut parte a unui program de restructurare a operatiunilor la nivel de grup, scrie ziarul Adevarul.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie