Actiunile procurorului Marian Drilea in dosarul lui Sorin Blejnar sunt verificate de CSM

 

Inspectia Judiciara a CSM s-a sesizat din oficiu, sâmbata, în urma aparitiei în presa a unor interceptari privindu-l pe Sorin Blejnar, inspectorii verificând daca procurorul Marian Drilea a respectat procedurile în dosarul fostului sef al Fiscului, atasând convorbiri care nu au legatura cu cauza.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat pe site-ul institutiei un comunicat „referitor la sesizarea din oficiu a Inspectiei Judiciare cu privire la aparitia în mass-media a unor transcrieri provenite din presupuse interceptari ale unor convorbiri telefonice efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecata a inculpatului Sorin Blejnar”.

„Ca urmare a aparitiei în mass-media a unor fragmente din presupuse interceptari efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecata a inculpatului Sorin Blejnar, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, demarând verificari prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata”, se arata în comunicat.

Înca din 6 septembrie, Inspectia judiciara a CSM a fost sesizata în acest caz, de catre seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Codrut Olaru, pentru faptul ca procurorul Marian Drilea – detasat la Institutul National al Magistraturii, începând cu 1 septembrie – a dat publicitatii rechizitoriul lui Sorin Blejnar înainte ca dosarul sa ajunga la instanta de judecata (moment în care acesta devine public-n.r.).

Surse judiciare sustin ca procurorului Marian Drilea, de la Serviciul DIICOT Brasov, i se propusese functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de catre fostul ministru al Justitiei, care a fost înlocuit, în 25 august, cu Mona Pivniceru.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie