¨Noaptea Europeana fara Accidente¨ la Bucuresti si Constanta

 

¨Noaptea Europeana fara Accidente¨ a fost organizata sambata spre duminica noaptea, la Bucuresti si Constanta. Scopul actiunii, este prevenirea accidentelor de circulatie, produse de soferi care conduc sub influenta bauturilor alcoolice.

Actiunea, nu este doar una interna, ea organizandu-se in este alte 16 tari, iar Romania se afla la a cincea editie: „La nivel european, inca din anul 1995, in a treia saptamana a lunii octombrie se desfasoara evenimentul numit „Noaptea Europeana Fara Accidente”. Acesta are drept scop prevenirea accidentelor de circulatie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de catre tinerii soferi aflati sub influenta bauturilor alcoolice. La acest eveniment sunt incluse peste 16 tari, printre care, pentru a cincea oara si Romania”, informeaza Politia Romana.

Pe langa politistii rutieri, au luat parte la acest eveniment si membri ai Asociatiei Siguranta Auto, ONG-uri si voluntari.

Actiunea a luat fiinta, ca urmare a unei observari atente a evolutiei ascendente a numarului accidentelor din Europa, in care au fost implicati tinerii, pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului. De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie rutiera, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele, punand in pericol siguranta participantilor la trafic.

In primele opt luni ale acestui an, in Romania s-au inregistrat 359 accidente grave de circulatie in care au fost implicati, cu vinovatie, conducatori auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice, soldate cu 85 de persoane decedate si 393 de persoane ranite grav, precizeaza Mediafax.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie