Preturile la carburanti inca sub 6 lei

 

Petrom, cea mai mare companie petroliera de pe piata locala, a redus preturile la carburanti în doua rânduri, în aceasta saptamâna. În unele statii, pretul a ajuns la 5,92 lei litrul.

petromPetrom a ieftinit sortimentele de benzina vânduta în statiile proprii în doua rânduri, miercuri si vineri. De fiecare data, ieftinirea a fost de sase bani pe litru. Pretul la motorina a ramas neschimbat

Petrom are un pret de referinta, pe care însa nu îl comunica public. În functie de acest pret, compania petroliera are preturi diferite la statiile de carburanti, pe care le stabileste luând în calcul mai multe criterii (zona, trafic, vânzari, concurenta locala, etc.) Astfel, unele benzinarii sunt mai ieftine decât altele.

În Bucuresti, cele mai ieftine statii se afla în zona de sud a orasului, iar dupa aceasta reducere cumulata de 12 bani, aici preturile afisate au coborât substantial sub pragul de sase bani pe litru. Astfel, la statia de pe Constantin Brâncoveanu 97, benzina standard de 95 are acum un pret de 5,92 lei litrul, potrivit centralizatorului de pe site-ul companiei. Acelasi pret se regaseste si la benzinaria de pe strada Toporasi sau la statia de pe Constantin Brâncoveanu.

Petrom este liderul pietei de distributie a carburantilor, cu o retea de 550 de statii. Principalii concurenti sunt, în ordine, Rompetrol si Lukoil.

Economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie