Noul model Honda CR-V este pe piata din Romania

 

Compania Honda Trading România, importatorul local al marcii japoneze, a lansat vineri pe piata autohtona a patra generatie a modelului CR-V, din segmentul SUV-urilor (sport utility vehicle), pentru care estimeaza vânzari de 300 de unitati în 2013.

‘Consideram piata româneasca sofisticata si foarte importanta pentru noi. Segmentul SUV este în crestere si suntem optimisti în privinta noului CR-V, chiar daca competitia este acerba în acest segment. CR-V este un model cheie în portofoliul global al Honda, fiind vândute 5 milioane de unitati din generatiile precedente’, a declarat presedintele Honda Trading România, Masahiro Matsushita.

Directorul de vânzari al companiei, Alexandru Gusetoaia, a precizat ca modelul a primit îmbunatatiri speciale pentru piata europeana, parbrizul repozitionat mai în fata cu 6 cm si noul design al capotei permit o vizibilitate mai buna, zgomotul în habitaclu a fost redus cu trei decibeli, iar capacitatea portbagajului ajunge la 1.669 litri, putând gazdui doua biciclete.

‘CR-V este modelul pe care ne vom concentra activitatea în 2013. Piata SUV, desi este foarte competitiva, este în continua crestere’, a spus Gusetoaia.

Potrivit lui Florin Nita, coordonator PR si vânzari la Honda Trading România, în raport cu concurenta CR-V se remarca prin confort, spatiul interior si echilibrul general, are cel mai mare portbagaj din segment si este pozitionat mai aproape de segmentul premium fata de modelele cu preturi comparabile, iar în raport cu modelele premium are preturi semnificativ mai mici.

Principalii competitori ai lui CR-V sunt VW Tiguan, Toyota RAV 4, Mitsubishi Outlander, Volvo XC60, Mercedes GLK, BMW X3 si Audi Q5.

Fata de VW Tiguan, Honda CR-V are un pret cu 10-15% mai mic, la dotari similare, spatiul interior este mai mare, iar valoarea de revânzare este mai buna în cazul modelului japonez (45% dupa 4 ani sau 100.000 km fata de 40%), a declarat pentru AGERPRES directorul de vânzari Alexandru Gusetoaia.

Pe de alta parte, gama de motorizari, mult mai extinsa, este în favoarea SUV-ului Volkswagen.

Fata de Mitsubishi Outlander, CR-V are ca avantaj calitatea fabricatiei si tractiunea integrala permanenta, iar comparativ cu Toyota RAV4 avantajele principale sunt spatiul interior si pretul cu 5-8% mai mici, a precizat reprezentantul Honda.

În raport cu modelele premium de la BMW, Mercedes si Audi, Honda CR-V full options costa cu 25-30% mai putin decât versiunile de vârf ale germanilor.

Testat intensiv de inginerii Honda pe drumurile europene, cel de-al patrulea CR-V, disponibil în versiune cu tractiune 4×2 sau tractiune 4×4, este mai performant datorita îmbunatatirilor aduse atât motorizarilor pe benzina, dar si diesel, obtinându-se o reducere semnificativa a emisiilor de CO2.

Noul CR-V dispune, special pentru piata europeana, de o serie de îmbunatatiri exterioare, de la designul aerodinamic cu partea frontala mai îndrazneata si dimensiuni mai reduse, care nu compromit însa spatiul interior, pâna la luminile de zi si stopurile cu LED. Si la nivelul designului interior, expertii Honda s-au orientat catre cresterea sigurantei si o mai mare functionalitate, spatiul interior fiind mai ergonomic si mai eficient.

Honda CR-V este disponibil atât în varianta cu cutie manuala, în 6 trepte, cât si în cea automata, în 5 trepte. De asemenea, CR-V este prezent cu doua motorizari: 2.0 i-VTEC (disponibil cu tractiune 4×2 sau 4×4) si 2.2 i-DTEC. Ambele motorizari reduc cu pâna la 12% nivelul emisiilor de CO2, comparativ cu modelul actual si sunt echipate cu sistemele ECO Assist si ECON.

Pretul de de pornire este de 19.990 EUR fara TVA, pentru varianta tractiune fata.

Modelul CR-V a fost lansat în 1995 si a fost prima generatie moderna de SUV-uri de oras. Model global, prezent în peste 160 de tari, CR-V s-a vândut în peste 5 milioane de unitati. Din 1997 Honda CR-V este prezent si pe piata europeana.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie