2,9 milioane de euro pentru servicii „From Job to Smart Job”

 

Comisia Europeana (CE) a propus vineri acordarea unui ajutor de 2,9 milioane de euro României, pentru a sustine revenirea pe piata muncii a 1.416 angajati concediati de Nokia si unul dintre furnizorii companiei, dupa închiderea fabricii din judetul Cluj a grupului finlandez.

Propunerea va fi trimisa Parlamentului European si Consiliului de Ministri pentru aprobare, se arata într-un comunicat al executivului comunitar. Suma de 2,9 milioane de euro va fi asigurata din Fondul European de Adaptare la Globalizare.

„Tiparele productiei de telefoane mobile la nivel global se schimba, odata cu mutarea productiei de catre companiile europene mai aprope de pietele emergente cu crestere rapida, aflate acum în Asia. Aceasta propunere pentru circa 3 milioane de euro din Fondul de Globalizare vizeaza sa ajute fostii angajati Nokia sa-si adapteze calificarile, sa gaseasca noi locuri de munca si sa-si construiasca un viitor mai bun” , a declarat comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor.

România a tranmis o cerere pentru sustinerea cu fonduri europene a revenirii pe piata muncii a 1.904 persoane concediate de Nokia România SRL si unul dintre furnizori. Dintre toti muncitorii concediati, CE se asteapta ca 1.416 sa participe la programele pe care le finanteaza.

Costul total estimat este de 4,5 milioane de euro, din care 2,9 milioane de euro reprezinta contributia fondului european.

Fondurile vor fi folosite pentru a oferi servicii ale centrului de tranzitie „‘From JOB to Smart JOB”, precum informatii, consiliere si îndrumare vocationala, pregatire vocationala si pentru obtinerea unei certificari, promovarea antreprenoriatului si asistenta financiara pentru lansarea de afaceri, suport postangajare, dar si diverse tipuri de indemnizatii, precum cele pentru cautarea unui loc de munca, transport si internship.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie