Tehnologia 4G va schimba radical modul cum comunica si relationeaza oamenii

 

Cei mai influenti manageri executivi si antreprenori din industriile online, IT si telecom au vorbit despre viitorul televiziunii pe telefonul mobil, despre miza trecerii la tehnologia 4G si schimbarile pe care le va produce noua tehnologie în comunicare, dar si despre cât de adaptate sunt companiile sa comunice cu clientii si utilizatorii din mediul online. Executivii celor mai mari companii din telecom – Vodafone, Orange si Cosmote -, reuniti pentru prima data la o discutie despre piata locala de comunicatii, au fost cei care au dat startul dezbaterilor la ZF Digital ’12, organizat de Ziarul Financiar.

Cea mai mare licitatie de spectru din Ro­mânia organizata recent de auto­ri­tatea de reglementare în comunicatii a fost subiectul care a deschis prima zi de ZF Digital ’12. Executivii celor mai mari trei ope­ratori de telecom au comentat modul în care a fost organizata licitatia si au facut dezvaluiri despre pretul platit.

Iñaki Beroetta, CEO al Vodafone România, Jean-Francois Fallacher, CEO al Orange România, si Stefanos Theocharopoulos, CEO al Cosmote & Romtelecom, spun ca procesul a fost bine organizat, transparent, însa pretul platit a fost mare pentru aceasta piata.

„Miza era foarte mare, si tensiunile erau mari înainte de început, dar a fost foarte bine. Fireste, pretul e mare. Stiam acest lucru, dar noi credem în potentialul României pe viitor”, a spus Beroetta.

În urma licitatiei pentru spectru derulata de ANCOM, Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone si 2K Telecom vor plati în total 682,14 milioane euro.

Defalcat, Vodafone România va plati 228,52 milioane euro, Orange România 227,14 milioane euro, Cosmote România 179,88 milioane euro, RCS&RDS 40 milioane euro, iar 2K Telecom 6,6 milioane de euro.

Jean-Francois Fallacher, CEO al Orange Ro­mâ­nia, a afimat de asemenea ca pretul a fost mare, in­ves­titia fiind motivata si de faptul ca compania va ramâne în România pentru o perioada îndelungata de timp.

StefanosTheocharopoulos, CEO al Cosmote & Romtelecom, a comentat ca dispune de resursele financiare pentru plata licentei. „În spatele nostru e un grup mare, deci vom avea banii pentru licente. În plus, am facut deja planurile, avem investitiile, suntem pregatiti si asteptam sa intram în posesia licentei”.

Andreea Mandrila, Adrian Circhelan, Zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie