Valoarea pietei telecomunicatiilor in 2012

 

Valoarea pietei telecom din Romania se va situa la aproximativ 3,6 miliarde de euro in 2012, in jurul cifrei inregistrate anul trecut, a declarat, marti, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), citat de Agerpres.

“Piata telecom din Romania se va situa si in 2012 in jurul cifrei de anul trecut, la circa 3,6 miliarde de euro. Piata de acces la internet, telefonia vocala si prin cablu sunt piete mature, care nu vor mai inregistra cresteri mari in anii urmatori, poate doar in momentul in care vor exploda noi servicii. Internetul are un potential, dar si televiziunea digitala”, a spus Marinescu. El considera ca operatorii vor incerca sa-si reduca cheltuielile, sa fie mai eficienti pentru a putea reinvesti, dar si pentru a veni in intampinarea utilizatorilor care vor mai multa banda si noi servicii.

In ceea ce priveste slabiciunea pietei telecom din Romania, seful ANCOM considera ca operatorii inregistreaza un venit mediu pe utilizator destul de scazut, existand totodata dificultatea de a-si dezvolta retelele in relatiile cu autoritatile locale. “Datorita competitiei, operatorii care doresc sa creasca inregistreaza inca un venit mediu pe utilizator destul de scazut, de numai 90 de euro pe an, ceea ce este insa un lucru bun din perspectiva utilizatorilor. Vulnerabilitatea pietei romanesti este data si de dificultatea de a-si dezvolta retelele in relatiile cu autoritatile locale si cu cele ale statului. Sper
ca odata cu Legea infrastructurii, care va intra in vigoare in doua saptamani, va fi usurata activitatea operatorilor sau vor fi eliminate anumite obstacole pentru a dezvolta noi servicii”, a adaugat seful ANCOM.

Capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie