Victor Ponta: România nu tolereaza declaratii si manifestari ce aduc atingere nu doar drepturilor cetatenesti, ci si demnitatii si valorilor umane

 

Primul-ministru Victor Ponta a condamnat public duminica actele de violenta la adresa presedintelui Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos, cerând investigarea cazului.

„Orice act de intimidare, violenta, rasism sau discriminare este condamnabil si inacceptabil. În calitate de stat membru al Uniunii Europene si de semnatara a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, România nu tolereaza declaratii si manifestari ce aduc atingere nu doar drepturilor cetatenesti, ci si demnitatii si valorilor umane”, a subliniat Victor Ponta, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Totodata, premierul si-a exprimat regretul pentru incidentul în care a fost implicat Csaba Asztalos si a solicitat autoritatilor abilitate sa întreprinda masurile necesare pentru investigarea acestui caz si pedepsirea celor care au încalcat legea.

„Premierul Victor Ponta considera ca este inacceptabila, chiar si la stadiul de ipoteza, situatia ca un demnitar al statului român sa fie atacat pentru modul în care îsi exercita mandatul si pentru hotarârile pe care le ia în functia detinuta”, se arata în comunicatul de presa.

Seful Guvernului a solicitat institutiilor statului sa actioneze cu promptitudine de fiecare data când în spatiul public se transmit mesaje sau au loc actiuni cu caracter rasist sau xenofob. Orice cetatean trebuie sa fie protejat în egala masura de agresiuni si acte de violenta, indiferent de resorturile care le stau în spate, a mai punctat premierul.

Directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP), Violeta Alexandru, i-a cerut sâmbata primului-ministru Victor Ponta, în numele mai multor organizatii membre ale Coalitiei Antidiscriminare din România, condamnarea publica a actului de intimidare si violenta comis asupra seful Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos.

Presedintele CNCD a fost atacat pe 10 octombrie, în centrul Capitalei, de un grup format din patru persoane. Acest atac a avut loc la doar câteva zile dupa exprimarea unor pozitii publice ale institutiei pe care o reprezinta Csaba Asztalos privitor la derapajele rasiste înregistrate din partea Clubului de Fotbal Steaua.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie